چلوار






چلوار | خرید انواع پارچه چلوار با استحکام بالا از فروشگاه برنا پارچه


چلوار؛ پارچه‌ای ارزان با کاربردهای گسترده

آیا تا به حال پارچه‌هایی را مشاهده کرده‌اید که دانه‌ها یا گلوله‌های پنبه در آن‌ها مشاهده می‌شوند؟ این پارچه‌ها نوعی از چلوار هستند. پارچه چلوار با استفاده از از الیاف پنبه نیمه‌فرآوری‌شده و سفید نشده ساخته می‌شود و علاوه‌براین دارای بافت ساده و درشت است. این پارچه به دلیل دوام بالا، ارزان‌بودن و قابلیت رنگ‌آمیزی و چاپ کاربردهای متنوعی دارد. ما در برنا پارچه امکان خرید پارچه چلوار باکیفیت را با بهترین قیمت برای شما فراهم کرده‌ایم.

پارچه چلوار چیست؟

چلوار نوعی پارچه نخی ابتدایی است که بافت و ساختار متمایزی نسبت به دیگر پارچه‌ها دارد. این پارچه در گروه پارچه‌های پنبه‌ای و دارای الیاف طبیعی قرار می‌گیرد اما از تمامی انواع این پارچه‌ها ارزان‌تر است. زیرا در تولید آن از الیاف نیمه‌فرآوری‌شده استفاده می‌شود. این پارچه با وجود ارزان بودن دارای دوام و رنگ‌پذیری بالا است و به‌همین دلیل از آن در تولید لباس، ملحفه، پرده، کیف و بوم‌های نقاشی استفاده می‌شود. چلوار همچنین یکی از قدیمی‌ترین پارچه‌های دنیا است و تاریخچه‌ای طولانی در هند دارد.

این پارچه در کشور ایران نیز تاریخچه‌ای طولانی دارد. برای مثال ناظم‌الاطباء یکی از کتاب‌های خود درباره این پارچه نوشته است: چلوار نوعی پارچه پنبه‌ای سفید و آهاردار است که از آن برای تولید پیراهن و زیرجامه استفاده می‌کنند. کلمه انگلیسی چلوار یعنی Calico نیز برگرفته از نام یک شهر بندری در کشور هند با نام کالیکات است. زیرا این پارچه از این بندر به نقاط مختلف دنیا صادر می‌شده است.

پارچه چلوار چگونه تولید می‌شود؟

روش تولید پارچه چلوار شامل فرآیندهایی متنوع از برداشت پنبه تا تولید و عرضه پارچه چلوار است. در واقع آسانی فرآیند تولید یکی از دلایل مهم ارزان بودن این نوع از پارچه است. در ادامه مهم‌ترین مراحل تولید این پارچه محبوب و کاربردی را با هم مرور می‌کنیم:

  • برداشت پنبه: فرآیند تولید این پارچه با برداشت پنبه از مزارع آغاز می‌شود. پنبه‌های برداشت شده تمیز و از هرگونه ناخالصی جدا می‌شوند
  • ریسندگی: الیاف پنبه پس از تمیز شدن به کارخانه‌های ریسندگی منتقل می‌شوند. در این مرحله، الیاف پنبه به نخ تبدیل می‌شوند. این فرآیند شامل مراحل مختلفی از جمله کاردینگ، کشش و تاباندن است
  • بافندگی: نخ‌های تولید شده با الیاف پنبه به کارخانه‌های بافندگی منتقل می‌شوند. در این مرحله نخ‌ها به صورت تار و پود در هم تنیده می‌شوند تا این پارچه با ویژگی‌های مختلف تولید شود. البته بافت این پارچه معمولا بسیار ساده و درشت است. این نوع از بافت، مقاومت و استحکام آن را افزایش می‌دهد
  • آماده‌سازی: پارچه‌های تولید شده به بخش آماده‌سازی منتقل می‌شوند. در این مرحله، پارچه‌ها سفید می‌شوند. برخلاف بسیاری از پارچه‌ها که مراحل فرآوری پیچیده‌ای را طی می‌کنند، پارچه چلوار تنها مقداری سفید شده و نیمه‌فرآوری‌شده باقی می‌ماند
  • بازرسی و بسته‌بندی: پارچه‌های آماده شده مورد بازرسی عینی قرار می‌گیرند تا هرگونه نقص یا عیب احتمالی در آنها شناسایی شود. در ادامه پارچه‌ها به صورت رول‌هایی بسته‌بندی شده و برای عرضه به بازار آماده می‌شوند
  • توزیع: پارچه‌های بسته‌بندی شده در کارخانجات به فروشگاه‌ها و مراکز توزیع مختلف ارسال می‌شوند تا به دست مصرف‌کنندگان و همچنین تولیدکنندگان انواع پوشاک و... برسند

کشورهای تولید کننده پارچه چلوار

کشورهای مختلفی در دنیا به تولید پارچه چلوار می‌پردازند. در ایران نیز کارخانجات مختلفی این پارچه را در شهرهای تهران، اصفهان، یزد، تبریز و... تولید می‌کنند. برای مثال گروه کارخانجات یزدباف از جمله شرکت‌های فعال در تولید این پارچه است. در جدول زیر برخی از کشورهای دیگر تولید کننده این نوع از پارچه را با هم مرور می‌کنیم.

هندهند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این پارچه در جهان است.   هند به‌دلیل برخورداری از منابع فراوان پنبه و سابقه طولانی در تولید این پارچه،   محصولاتی با کیفیت را به بازارهای جهانی عرضه می‌کند.
پاکستانپاکستان با تولید پنبه باکیفیت و داشتن صنعت نساجی پیشرفته،   این نوع از پارچه‌ را با کیفیت بالا تولید می‌کند.
چینچین به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان منسوجات در جهان،   در تولید این پارچه نیز نقش مهمی دارد. این کشور با تولید انبوه و قیمت مناسب، بازار   جهانی چلوار را تامین می‌کند.
بنگلادشبنگلادش نیز از تولیدکنندگان مهم این پارچه است. صنعت نساجی   این کشور به‌دلیل نیروی کار ارزان و تولیدات با کیفیت، در بازار جهانی جایگاه ویژه‌ای   دارد.
مصرمصر با داشتن پنبه مرغوب، از تولیدکنندگان برجسته این پارچه   در منطقه خاورمیانه است. پارچه‌های تولیدی مصر به دلیل نرمی و دوام بالا مشهور هستند.

مزایای خرید و استفاده از پارچه چلوار

پارچه چلوار با وجود قدمت بالایی که دارد همچنان در دنیای مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین ویژگی‌های این پارچه شامل، نرمی، عدم ایجاد حساسیت، ارزان بودن، تنفس‌پذیری و بافت ساده می‌باشند. در ادامه برخی از مزایای خرید و استفاده از این پارچه را با هم بررسی می‌کنیم.

مقاومت بالا

مقاومت بالا یکی از مزایای اصلی پارچه چلوار است. این پارچه ساختار محکم و بافت درشتی دارد و به‌همین دلیل در برابر سایش و پارگی نسبتا مقاوم است و به‌راحتی خراب نمی‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که چلوار برای تولید محصولات مختلفی از جمله کیف، بوم نقاشی و پوشاک مناسب باشد.

قابلیت رنگ‌آمیزی و چاپ

پارچه چلوار به دلیل سفید بودن و بافت مناسب، به‌راحتی قابلیت رنگ‌آمیزی و چاپ دارد. در واقع الیاف‌های پرداخت نشده و دانه‌درشت پنبه در این پارچه، جذب بیشتر رنگ را امکان‌پذیر می‌کنند. این ویژگی به طراحان و تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی را روی این پارچه اعمال کنند. همچنین بسیاری از هنرمندان از این ویژگی برای ایجاد طرح‌ها در روش چاپ دستی استفاده می‌کنند. بنابراین این قابلیت در صنایع مد و دکوراسیون داخلی بسیار مفید و کاربردی است.

قیمت مقرون‌به‌صرفه

چلوار فرآیند فرآوری نسبتا ساده و ارزان‌قیمتی دارد. زیرا الیاف پنبه در تولید این پارچه به‌اندازه دیگر پارچه‌های پنبه‌ای پرداخت و آماده‌سازی نمی‌شوند. این ویژگی باعث شده است که این پارچه برای تولید محصولات مختلف به‌صرفه باشد.

قابلیت تنفس

یکی دیگر از مزایای پارچه چلوار، قابلیت تنفس بالای آن است. این ویژگی به‌دلیل درشتی نخ‌ها، فضای باز بین الیاف و همچنین نوع بافت این پارچه ایجاده شده است. بنابراین این پارچه به‌خاطر ساختار ویژه‌ای که دارد، هوا را به‌خوبی از خود عبور می‌دهد و باعث راحتی در زمان استفاده به‌عنوان لباس می‌شود. همچنین قابلیت تنفس ویژگی برای تولید لباس‌های تابستانی و ملحفه‌ها بسیار مهم است.

سازگاری با محیط زیست

پارچه چلوار با استفاده از الیاف طبیعی پنبه تولید می‌شود. این گیاه میزان مصرف آب زیادی ندارد؛ از سوی دیگر پارچه‌های چلوار رها شده در طبیعت، با سرعت بالایی و بدون آسیب رساندن به طبیعت تجزیه می‌شوند. در زمان در فرآیند تولید آن از مواد شیمیایی کمتری استفاده می‌شود. این مزیت، چلوار را به یک گزینه مناسب برای افرادی که به حفظ محیط زیست اهمیت می‌دهند، تبدیل کرده است.

کاربردهای پارچه چلوار

یکی از دلایل مهم محبوبیت پارچه چلوار، سادگی در ظاهر و بافت و همچنین چندکاره بودن آن است. پرداخت سبک این پارچه، آن را به گزینه‌ای عالی برای کارهای هنری و دکوراسیون داخلی تبدیل کرده است. از سوی دیگر دوام بالای آن در برابر عوامل محیطی باعث شده است بتوان از آن برای پارچه‌هایی برای قرار دادن در محیط‌های بیرونی مانند پرچم و... نیز استفاده کرد. در ادامه به بررسی برخی از کاربردهای اصلی این پارچه می‌پردازیم.

تولید انواع لباس

پارچه چلوار سبکی است و قابلیت تنفس‌پذیری بالا دارد؛ بنابراین برای تولید انواع لباس‌های تابستانی، پیراهن‌ها و لباس‌های خانگی مناسب است. همچنین به‌دلیل قیمت مناسب و راحتی در دوخت و برش، بسیاری از کارگاه‌های خیاطی از این پارچه برای دوخت لباس‌های راحتی و روزمره استفاده می‌کنند. در ضمن این پارچه قدرت جذب آب بالایی دارد و باعث می‌شود بدن شما به‌دلیل تعرق بو نگیرد. از سوی دیگر این پارچه گزینه‌ای عالی برای دوخت لباس‌های مختلف به‌ویژه برای مناطق گرمسیر است که نیاز به لباس‌های خنک و سبک بیشتر احساس می‌شود.

ساخت بوم نقاشی

کارگاه‌های تولید بوم نقاشی از چلوار برای تولید این بوم‌ها استفاده می‌کنند. از سوی دیگر بسیاری از نقاشان نیز برای کاهش هزینه‌های خود، با خرید این پارچه و ابزارهای مورد نیاز، خودشان این بوم‌ها را تولید می‌کنند. دلیل این کاربرد در سطح صاف و جذب مناسب رنگ، برای نقاشی‌های اکریلیک و روغنی است. علاوه‌براین قیمت این پارچه باعث شده است تا نقاشان بتوانند به‌راحتی از آن برای تمرین و آموزش نقاشی به هنرجویان این رشته استفاده کنند.

تولید ملحفه و پرده

بسیاری از هتل‌ها، مراکز گردشگری و کسب‌وکارهای دیگر پارچه چلوار را برای تولید ملحفه و پرده انتخاب می‌کنند. زیرا این پارچه بسیار نرم است. دوام بالای این پارچه نیز هزینه‌های این مراکز را کاهش می‌دهد. از سوی دیگر استفاده از الیاف طبیعی پنبه، مشکلات حساسیت‌های پوستی را ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین این پارچه انتخابی عالی برای ملحفه و روتختی به‌شمار می‌آید. از دلایل دیگر این کاربرد می‌توان به راحتی در شست‌وشو اشاره کرد.

ساخت انواع اکسسوری

از پارچه‌های مختلفی برای تولید انواع اکسسوری مانند کیف دستی، کوله‌پشتی و... استفاده می‌شود. این پارچه به‌خوبی قابل دوخت و برش است و به‌همین دلیل می‌توان از آن برای ایجاد طراحی‌های متنوع در تولید این محصولات استفاده کرد.

کاربردهای صنعتی

مقاومت بالا و قابلیت جذب چلوار، آن را به گزینه‌ای مناسب برای کاربردهای صنعتی تبدیل کرده است. برای مثال می‌توان از آن برای تولید فیلترها، پوشش‌های محافظ و پارچه‌های بسته‌بندی استفاده کرد. این پارچه‌ها به‌دلیل دوام بالا در محیط‌های داخلی و بیرونی کارخانجات نیز کاربردهای متنوعی دارند. 

استفاده در آموزشگاه‌های خیاطی

در آموزشگاه‌های خیاطی، پارچه چلوار به عنوان پارچه‌ای مناسب برای تمرین خیاطی استفاده می‌شود. این پارچه به‌دلیل قیمت مناسب و قابلیت دوخت و برش آسان، به کارآموزان این امکان را می‌دهد که بدون نگرانی از هزینه‌های بالا، مهارت‌های خود را تمرین و تقویت کنند.

کاربرد در پارچه‌نویسی

یکی از کاربردهای سنتی پارچه چلوار در ایران، استفاده از آن برای پارچه‌نویسی است. سطح صاف و قابل رنگ‌آمیزی این پارچه، برای نوشتن متن‌ها و ترسیم نقوش مختلف با استفاده از قلم مو و رنگ مناسب است. این کاربرد بیشتر در مراسم‌ها و آیین‌های مذهبی دیده می‌شود.

تولید کفن

پوشاندن بدن میت در دین اسلام با استفاده از کفن ضرورت دارد. یکی از بهترین گزینه‌ها برای تهیه کفن، پارچه چلوار است. از دلایل استفاده از این پارچه برای تهیه کفن می‌‎توان به سادگی و سفید بودن (رنگی نبودن) و سبک بودن آن اشاره کرد.

نکات خرید پارچه چلوار

پارچه‌های چلوار موجود در بازار از نظر برخی معیارها مانند رنگ، وزن، بافت، کیفیت الیاف و... با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. برای مثال در خرید چلوارهای مورد استفاده در تولید لباس، از پارچه‌هایی با بافت یکدست‌تر و ریزتر استفاده می‌شود. بنابراین در زمان خرید باید کاربرد پارچه را در نظر بگیرید. در ادامه به برخی از نکات مهم در زمان خرید این پارچه می‌پردازیم.

کیفیت پارچه

توجه به کیفیت پارچه باعث افزایش کیفیت محصول نهایی خواهد شد. بنابراین باید بررسی کنید که پارچه مورد نظر نرم، محکم و بدون عیب و ایراد باشد. پارچه‌ای که از الیاف پنبه باکیفیت ساخته شده باشد، دوام بیشتری خواهد داشت. همچنین برای اطمینان از کیفی این پارچه باید آن را از فروشگاه‌های معتبر و دارای سابقه بالا خریداری کنید.

بررسی بافت پارچه

بافت پارچه مورد نظر باید یکنواخت و منظم باشد. البته این مساله در مورد کاربردهایی مانند پارچه‌نویسی چندان اهمیت ندارد اما برای تولید لباس و ملحفه باید به این موضوع توجه کنید. برای این منظور با دقت به بافت پارچه نگاه کنید و اطمینان پیدا کنید که هیچگونه نخ‌کشیدگی یا ناهماهنگی در بافت وجود ندارد.

وزن پارچه

این پارچه‌ها در وزن‌های مختلفی تولید می‌شوند که نشان‌دهنده ضخامت آن‌ها نیز می‌باشد. البته بافت نیز در چگالی پارچه تاثیر دارد. برای مثال نوع سنگین این پارچه دارای وزنی در حدود 240 گرم بر متر مربع است. وزن بالاتر همچنین به‌معنای دوام بیشتر است، اما ممکن است برای برخی کاربردها مناسب نباشد.

رنگ‌پذیری پارچه

اگر قصد دارید پارچه چلوار را رنگ‌آمیزی کنید یا از انواع راهکارهای چاپ مانند باتیک بر روی آن استفاده کنید، باید از قابلیت رنگ‌پذیری آن مطمئن شوید. پارچه‌های چلوار سفید معمولا رنگ را بهتر جذب می‌کنند و نتیجه بهتری ارائه می‌دهند.

بررسی قیمت پارچه

قیمت پارچه چلوار به معیارهای مختلفی از جمله کیفیت الیاف، نوع بافت، وزن پارچه، کارخانه تولید کننده و مرجع توزیع پارچه بستگی دارد. برای اطمینان از منصفانه بودن قیمت باید قیمت محصول را با مزایا و نوع آن به‌طور همزمان بررسی کنید. البته این پارچه‌ها معمولا قیمت ارزانی دارد، با این حال تفاوت قیمت‌ها می‌تواند نشان‌دهنده تفاوت کیفیت نیز باشد. بنابراین قیمت مناسب باید با کیفیت مطلوب همراه باشد.

قابلیت شست‌وشو

اگر به‌دنبال خرید چلوار برای مصارفی مانند پارچه تمرینی در آموزشگاه‌ها، تهیه کفن، تولید بوم نقاشی یا پارچه‌نویسی هستید، قابلیت شستشو برای شما اهمیتی نخواهد داشت. اما برای کاربردهای دیگری مانند تولید لباس باید به این موضوع نیز توجه کنید. پارچه‌های باکیفیت پس از شست‌وشو تغییر شکل نمی‌دهند و رنگ آن‌ها نیز تغییر نمی‌کند.

خرید پارچه چلوار با بهترین قیمت ممکن از فروشگاه برنا پارچه

برنا پارچه به‌عنوان یکی از قطب‌های فروش پارچه به‌شکل آنلاین در ایران، نامی شناخته‌شده و معتبر است. ما در این فروشگاه پارچه‌های چلوار را با بهترین قیمت ممکن به مشتریان خود عرضه می‌کنیم. همچنین این پارچه‌ها دارای دوام و استحکام بالا می‌باشند.


دسته‌بندی